21 Iunie – Atelier de gatit pentru consilierii de Echilibru Hormonal

Chiar daca in aceasta grupa avem cei mai multi consilieri de nutritie de pana acum, impreuna cu Emese (trainer si coordinator al proiectului www.life-balance.ro) am simtit ca e nevoie de un plus de practica pe partea de gatit si educatie culinara. Acest atelier va fi un eveniment cu circuit inchis unde au acces doar persoanele care au absolvit cursul de Consilier de Echilibru Hormonal Life Balance. Gatim impreuna retete vegane si fara gluten cu ingredient locale si de sezon – reteta succesului cand vine vorba de alimentatia optima pentru echilibru hormonal. Apoi stam la masa si mancam impreuna toate bunatatile, iar la final fiecare consilier primeste carticica mea de retete.

De ce gatim vegan? Pentru ca mancare cu oua, branza, lapte si peste (maximum din ce mai consum si eu din cand in cand) stie oricine sa faca! In schimb, si spun asta cu mare parere de rau, multe ingrediente sanatoase sunt inca necunoscute la noi sau ajung in sfere de conversatie cel putin dubioase care duc cu gandul la extreme alimentare sau mai rau, secte : ) Si nu e o gluma! Nu stie lumea despre painea cu maia, despre mei, hrisca, quinoa, despre cate feluri de seminte sunt plus multe alte ingrediente! Nu se stie modalitatea optima de a le gati, care este paleta de ingredient in functie de sezon si cum pot fi ele integrate armonios intr-o dieta echilibrata prin retete simple, de zi cu zi.

Verde Aromat-030 copyCe legatura exista intre hrisca, mancarea fara foc, Olivia Steer si curentul antivaccinare? Intreaba rusii, sau ucrainienii, care consuma in mod current acest aliment nutritiv si iti vor raspunde ori ca habar nu au, ori ca nu e NICI UNA. Eu am auzit din pacate aceste elemente puse in aceeasi propozitie, ca si cand una ar depinde sau duce la cealalta si m-am infuriate de-a dreptul. Asta se intampla intr-o sala plina de viitori consilieri de nutritie si un medic professor. Atunci mi-am zis ca voi face tot posibilul ca prin activitatea mea sa afle cat mai multi oameni ca exista pe lumea asta minunata o multime de alimente nutritive pe care le putem integra in dieta noastra (de orice fel ar fi ea) fara ca asta sa insemne in mod eronat ca vom cadea in extreme, sau ca prin consumul lor vor exista consecinte, altele decat cele naturale si pozitive ce decurg din adoptarea unei alimentatii diversificate, cu ingrediente locale si de sezon.
Alimentatia optima in dezechilibrele hormonale va fi si subiectul unui atelier pentru toate femeile interesate de subiect pe care il voi tine in curand la Veg Stud
io. Toate detaliile vor aparea pe pagina www.vegstudio.ro. Ma gandeam sa fie undeva in saptamana 4-8 iulie, sa fie cu gustari si tarte de sezon fara gluten, cu chestionare si recomandari personalizate. Tin mult ca fiecare femeie care pleaca de la atelierele mele sa ia cu sine informatii care sunt doar ale sale, despre corpul sau, obiceiurile si obiectivele sale, nu doar informatii random despre nutritie. Pentru asta am nevoie de jurnal alimentar, asa ca daca vrei sa participi scrie-mi din timp pe mihaela@foodfairy.ro iar eu iti voi trimite un template pe care il poti completa pana ne vedem, plus chestionare si teste online ale caror rezultate le vom interpreta impreuna.

EAT_SMART-Save_the_DatePe 23 iunie merg la Conferinta EAT SMART. M-am oferit voluntar pentru a-l ajuta pe Marius Tudosiei sa gateasca celor peste 100 de invitati la conferinta. Chiar sunt curioasa ce ingrediente vom folosi si ce retete va nascoci Marius cu ce ni se ofera pentru ca the twist is… gatim cu ingrediente la limita aruncarii din raftul magazinelor. La conferinta unde va fi invitat si premierul Dacian Ciolos se va vorbi in principal despre risipa alimentara si despre ce putem sa facem noi insine pentru combaterea ei. Inscrie-te si afla programul complet al conferintei aici: http://www.greenreport-conferinte.ro/

 

 

 

 

Vineri, 24 iunie se intampla din nou my favourite gathering of them all – Food Bloggers Conference Summer Edition 2016 Ma intereseaza in special speech-ul Elenei de la Conan PR despre “Cum lucrezi eficient cu un brand atunci cand ai un blog de food?” si prezentarea Andreei (andie.ro & my new fav workplace in town vegstudio.ro) despre “Cum treci de la blog la business?”. Pentru ca Food Fairy e o treaba serioasa si un proiect frumos care s-a nascut din pura pasiune, pentru ca a venit timpul sa trec la alt nivel si pentru ca este darul meu transpus intr-o identitate frumoasa caruia simt sa ma dedic  in intregime, sa-l ajut sa creasca si sa se rotunjeasca. Detalii despre participare, aici: http://bit.ly/1Urriek #foodbloggers16#foodbloggers16