Legumesti este o initiativa Mai Bine si e un proiect social, non-profit, care urmareste cultivarea de plante native romanesti, seminte mai mult sau mai putin cunoscute care au fost pe aceste meleaguri din mosi stramosi. Legumesti va creste plante si va împărţi seminţe naturale, tradiţionale. Parte din proiect este o sera ecologica, destul de costisitor de construit, pentru care strangem fonduri prin acest evenimentul. Sustin din toata inima aceasta initiativa si abia astept sa ma vad cu oamenii dragi din Iasi care ma cunosc si pe care, poate, ii face curiosi aceasta noua ipostaza a mea.

Rezervarile se pot face accesand acest link: www.eventbrite.com/e/micul-pranz-4-verde-aromat

Verde Aromat este copilul meu de suflet, brandul prin care creez cele mai nastrusnice combinatii de arome si imi las creativitatea sa zburde liber in bucatarie. Totul a pornit de la un condiment de casa pe care il foloseam in toate mancarurile noastre – inspiratia a venit de la mama Luiza, o  zana buna din Iasi, la masa careia am gustat pentru prima data in viata, acum peste 10 ani, cele mai savuroase mancaruri vegetariene. Si in casa careia am auzit pentru prima data despre a fi vegetarian, despre a fi bland, despre dezvoltare personala si spiritualitate, despre ingeri si lumea de dincolo de noi. Nici acum nu cred ca stie recunostinta profunda pe care i-o port pentru impactul pozitiv pe care l-a avut asupra mea si contributia majora adusa la ceea ce sunt acum. Mama Luiza crestea in gradina ei linistita felurite plante aromatice (a se nota, eu stiam atunci doar de sare, piper si cubul Knorr), le usca cu grija si le trimitea amestecate intr-un borcan prietenului nostru Silviu, fiul ei, in pachetul cu mancare la Bucuresti. Niciodata salatele si legumele noastre la cuptor nu au mai fost la fel de atunci!

Verde Aromat – Amestec de condimente si flori pe care l-am creat este doar o umila incercare de a recrea pacea, iubirea si gustul oferit  mancarurilor de acele plante, cultivate cu atata grija in mica ei gradina din Iasi.  Sper ca Legumesti sa readuca in atentia publicului larg nu doar soiurile vechi, ci si legatura asta profunda pe care o avem cu totii cu natura, cu pamantul, cu hrana crescuta aproape de casa. Sa ne reaminteasca de hrana care hraneste trupul si sufletul, de mancarea incarcata cu pacea pamantului si iubirea cerului.

miculpranz4-01

Micul Pranz pregatit de mine va avea loc duminica, 17 aprilie, la Cuib, in Iasi. Rezervarile se pot face aici: www.eventbrite.com/e/micul-pranz-4-verde-aromat

Meniul vegan pe care l-am pregatit pentru voi:

Starter

Faux Gras | Dulceata de ceapa | Crisp de “parmesan” | Salata de ierburi salbatice.

Main

Burger vegan | Tabouleh | Dressing de lime si susan | Chipsuri de radacinoase

Desert

Tarta cu ciocolata, caramel sarat si pier rosu